Els Hostalets
A l'entorn d'un hostal o d'hostalet, com descriu el topònim i al peu de l'antic camí ral que anava d'Olot a Vic es va originar un dels nuclis més pintorescos de la contrada. Els Hostalets des dels seus inicis al S. XVIII, ha experimentat un creixement moderat i sostingut, amb trets urbanístics remarcables, que conserven la rusticitat original i autòctona d'aquest indret. Una de les imatges més belles i conegudes del poble, en què pintors i fotògrafs l'han immortalitzat al llarg de la història, és el carrer Teixeda. Destaca per les cases amb les corresponents eres al davant, ben restaurades i arrenglerades l'una al costat de l'altra. Si la visita es fa a la primavera o l'estiu, les llargues balconades de fusta mostren centenars de testos amb geranis i altres flors, conformant així una mena de jardí urbà de notable impacte visual. Fets meritoris que han permès al poble d'Hostalets ser catalogat com a conjunt històric-artístic. Aixecant la mirada a les muntanyes del davant, criden l'atenció les cingleres de Falgars, presidides per la silueta de l'ermita de Sant Miquel de Falgars o Castelló. Diferents itineraris ens permeten pujar-hi, des d'on domina una panoràmica impressionant sobre el pla i que arriba fins la ratlla de mar.

Monument a Francesc de Verntallat

Obra escultòrica de Rosa Serra. Es va inaugurar el maig de 1999. Medeix 7,5 metres d’alçada i es va realitzar amb pedra de pòrland. Constituïda per una base el.líptica en la que hi figuren, a part de la inscripció conmemorativa, els símbols de pagès, polític i guerrer; elements bàsics en la trajectòria de la vida del cabdill remença.

Sobre aquesta base s’enlairen dues columnas de 6 metres d’alt com a referència de la fermesa del seu procedir, unides per una zona horitzontal on hi figura un retrat imaginari de Francesc de Verntallat, junt amb els escuts d’armes que posseia.

Sant Miquel de Falgars o Castelló

És una esglesiola a la qual s’hi pot accedir des de Sant Pere de Falgars o bé seguint el camí que surt dels Hostalets i que hi arriba de forma molt directa. Es gaudeix de magnífiques vistes sobre la Vall. També hi ha un refugi de muntanya, (antiga força dels vescomptes de Bas). Per utilitzar-lo cal posar-se en contacte amb el GEIEG.
També es pot arribar al Coll de Barcons pel camí dels Llancers, que és poc utilitzat i conegut, però que ofereix panoràmiques sobre el Collsacabra, el massís de Cabrera i els cingles d’Aiats, i que fent petites marrades sense dificultat també permet gaudir de vistes inèdites del massís de Santa Magdalena.

Des de la part baixa del terme de Joanetes també es pot accedir a sant Miquel de Falgars o Castelló de forma molt directa.

Monument a la Família Pagesa

Emplaçat a la cruïlla de la carretera d’Olot a Vic i la d’Hostalets. El grup escultòric representa un matrimoni pagès amb el seu fill, i al costat una al.legoria agrícola. És una obra original de l’escultor Modest Fluvià, fill de la zona i data de l’any 1972.

El monument es troba molt a prop d'on s'hi va ubicar el dedicat a Francesc de Verntallat.
 L'Ajuntament a un clic!
 Destacats
FARMÀCIES DE GUARDIA
Vegeu horaris i ubicacions
MARXA CLICLOTURISTA TERRA DE REMENECES
LLETISSONADA
 
PESEBRE VIVENT DE JOANETES
CERCADOR
Administracions públiques
XALOC
Xarxa Local de Municipis
La Vall d’en Bas, un espai paisatgístic idíl·lic liderat pel gegant Puigsacalm
Per veure el reportatge feu clic al títol
LA VALL d'en BAS a FACEBOOK
Agrega't!!
CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA
Butlletí de subvencions
GUIA DE PRODUCTORS DE LA VALL D'EN BAS
Verdures, llegums, carns, embotits, artesania, agrocuina...
C/ Sant Esteve,3 Tel. 972 69 02 25 / Fax 972 69 03 26 ajuntament@vallbas.cat Nota legal