ImprimirEnviar a un amic...
 Festes i Tradicions

Aplec de Santa Brígida: primer diumenge de febrer. Es fa un concurs de lloances i de xiulet de cargolina, l’elecció de l’ermità i l’ermitana, i sardanes havent dinat.

 Festa del Roser: primer diumenge de maig. Se celebra l’Homenatge a la vellesa i una trobada de gegants.

 Processons dels Dolors i del Divendres Sant: es fa des de 1710, i hi assisteixen una mitjana de 700 fidels l’any. És una processó marcada pel silenci, la llum dels ciris i el trepig dels manaires, només interromputs de tant en tant per una trista melodia interpretada per músics locals i l’stabat mater pel cor parroquial.

 Festa Major: entre el 14 i el 17 d’agost. Sardana de l’Alcalde el dia 16 a les onze del vespre. També és tradicional el concert de cobla interpretat per la Principal de la Bisbal.

 Festa del Pedreguet o de l’albergínia: el primer cap de setmana de setembre. És una festa de marcat caràcter pagà, en la que sobresurt la plantada, enmig de la plaça, d’un vern que presideix els àpats a l’aire lliure i les ballades nocturnes mentre dura la festa. El carrer del Pedreguet és una de les principals artèries del nucli des de l’edat mitjana.

Aplec de Sant Climent i Sant Corneli: segon diumenge de setembre. L’antiga església parroquial de Sant Climent d’Amer, a uns 3 km al sud-est del poble, centra un veïnat de cases esparses als vessants suaus de la riera de Sant Climent.

 Festes de l’Aniversari: primer diumenge de novembre. Commemoració de la consagració de l’església del monestir. Es celebra la Castanyada popular, un concurs de torradors de castanyes i la Fira artesanal de Sant Martí.

 L'Ajuntament a un clic!
 Destacats
Plaça de la Vila, 30 Tel. 972 431 112 / Fax 972 430 016 amer@amer.cat Nota legal